ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Θα νιώθω κάποια αίσθηση;
Όχι, η ένταση του ρεύματος είναι ρυθμισμένη επίτηδες κάτω από το επίπεδο που συνήθως νιώθουμε.
Πώς θα καταλάβω αν η συσκευή δουλεύει;
Το κόκκινο φως δείχνει ότι το επίθεμα λειτουργεί και έχει ξεκινήσει η αγωγή .
Τι σημαίνει σε περίπτωση που το ενδεικτικό κόκκινο φωτάκι δεν ανάβει;
  • 1. Εξάντληση της μπαταρίας
  • 2. Κακή εφαρμογή(χαλάρωση) της επαφής
  • 3. Λανθασμένη επικόλληση των επιθεμάτων
  • Η δοκιμή της λειτουργικότητας του μπορεί να γίνει με την ταυτόχρονη επαφή της αυτοκόλλητης πλευράς στην παλάμη του ενός χεριού
Συμβουλή: ελέγξτε την λειτουργία της κόκκινης ένδειξης σε χαμηλά φωτιζόμενη ατμόσφαιρα.
Έχει σημασία η θέση, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα;
Συνιστάται να τοποθετείτε τα επιθέματα εκατέρωθεν της πονεμένης περιοχής, ή δεξιά-αριστερά ή πάνω-κάτω. Μερικές φορές δε μπορούμε να καθορίσουμε ακριβώς από πού προέρχεται ο πόνος και προτείνουμε να μετακινήσετε τα επιθέματα, μετά από 24 ώρες, εάν δεν έχετε νιώσει ανακούφιση. Οι πάσχοντες από μυϊκούς πόνους(ινομυαλγία) , συνιστάται να κρατάνε τα επιθέματα στο ίδιο μέρος για 72 ώρες, πριν τα μετακινήσουν.
Υπάρχουν παρενέργειες;
Αν έχετε υπερευαίσθητο δέρμα ή αν γνωρίζετε ότι έχετε αλλεργικές αντιδράσεις στους αυτοκόλλητους επιδέσμους, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας πριν τη χρήση. Αν εμφανιστεί ευαισθησία ή ερέθισμα ή άλλη δερματική ενόχληση, ανά πάσα στιγμή, η χρήση να διακοπεί και να ενημερώσετε το γιατρό σας.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το επίθεμα αν έχω βηματοδότη;
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Άτομα με βηματοδότη δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ΠΟΤΕ το επίθεμα.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το επίθεμα με ταυτόχρονη χρήση Επιθεμάτων Διαδερμικής Χορήγησης Φαρμάκων;
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ . Άτομα που χρησιμοποιούν επιθέματα Διαδερμικής Χορήγησης Φαρμάκων δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το προϊόν προτού έρθουν σε συνεννόηση με το γιατρό τους . Εξαιρέσεις γίνονται για τα επιθέματα οιστρογόνων. Τα άτομα πρέπει να επικοινωνούν με το γιατρό τους.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το επίθεμα αν είμαι έγκυος;
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το επίθεμα.
Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το επίθεμα;
Τα παιδιά δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιούν ή να παίζουν με το επίθεμα.
Θα αισθανθώ τα μικρορεύματα που παράγονται από το Painmaster MCT Patch?
Όχι. Τα μικρορεύματα που παράγονται από το Painmaster MCT Patch είναι εξαιρετικά αδύναμα για να γίνονται αισθητά.
Πώς θα ξέρω ότι το Painmaster MCT Patch μεταδίδει ηλεκτρικά μικρορεύματα?
Πάνω σε ένα από τα επιθέματα υπάρχει ένα μικρό κόκκινο φωτάκι. Ενόσω αυτό το φωτάκι είναι αναμμένο, τα επιθέματα λειτουργούν.
Τι τύπο μπαταρίας χρησιμοποιεί;
Είναι συνδεδεμένο με ένα τροφοδοτικό και αποτελεί μέρος του μικροτσίπ. Δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί και σφραγίζεται στο εσωτερικό της συσκευής για αποφυγή απώλειας και για να προστατεύεται από το νερό και άλλου είδους ζημιές. (Οι μπαταρίες έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε)
Είναι αδιάβροχο;
Ναι. Το επίθεμα είναι απολύτως αδιάβροχο. Παρόλα αυτά, εμείς σας προτείνουμε να το αφαιρείτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του.
Μπορώ να το φοράω για παραπάνω από 3-5 ημέρες;
Συνιστάται ο χρήστης να φορά τη συσκευή για όχι παραπάνω από 3-5 ημέρες και μετά να την αφαιρεί για την αποφυγή δερματικού ερεθισμού από την κόλλα . Αν δεν υπάρχουν σημάδια ερεθισμού, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί μετά από 24 ώρες, για 3-5 ημέρες επιπλέον. Εάν εμφανιστεί ερεθισμός, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα επιθέματα MCT σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή για τον πόνο;
Ναι. Τα επιθέματα MCT ανακουφίζουν τον πόνο με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική μορφή ανακούφισης συνδυασμένα με τη φαρμακευτική αγωγή.
Δρα απευθείας στην περιοχή του πόνου;
Όχι. Πρέπει να κυκλώσετε την περιοχή του πόνου, τοποθετώντας τα επιθέματα είτε πάνω και κάτω, είτε πλάι- πλάι γύρω από τον πόνο.
Πόσο θα κρατήσει η μπαταρία;
Η μπαταρία θα διαρκέσει για περίπου 400 ώρες από την τοποθέτηση του επιθέματος. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται από την ατομική χρήση του προϊόντος και την αγωγιμότητα του δέρματος.
Θερμοκρασία χρήσης και αποθήκευσης
Τα επιθέματα MCT πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε θερμοκρασίες 10°C με 45°C (50°F έως 113°F) και σε σχετική υγρασία 20% με 90%.